NY TEKST KOMMER

NMK Gol ble stiftet i 1948, og ble da klubb nummer 15 i Norsk Motorkubb. Klubben har i dag 297 medlemmer og medlemstallet er økende. NMK Gol arrangerer aktiviteter som Bilcross, Rallycross, Gocart, Motocross, Snøscooter og Rally. Det finnes lite dokumentasjon fra aktiviteter i den første tiden. NMK Gol's aktiviteter på 50 og 60 tallet var hovedsakelig PO løp og andre ferdighetskonkurranser. Den del av klubbens historie det finnes dokumentasjon for startet på 70 tallet. Da var NMK Gol en av Norges ledende klubber innen motocross med bl.a. Eiklid, Bakke og brødrene Svare som frontfigurer. I denne tiden ble byggingen av vårt flotte baneanlegg Fuglehaugen Motorsenter startet, det første som ble bygget var motocrossbane. På slutten av 80 tallet begynte bilcrossfeberen å herje i landet, også i Gol. Ildsjeler fra crosstiden og mange andre kom sammen og ved stor dugnadsinnsats kunne NMK Gol arrangere sitt første bilcrossløp på Fuglehaugen motorsenter høsten 1989. Dugnadsånden i NMK Gol har ikke minsket med årene og derfor fremstår vårt baneanlegg i dag som et topp anlegg for bilcross, rallycross, motocross og gocart med alle nødvendige fasiliteter.

NMK Gol opparbeider også en ny motocrossbane på Fuglehaugen Motorsenter, syd for hovedanlegget. Banen blir laget etter NM standard, og blir en teknisk krevende men rask bane med en lengde på 1800 meter. Banen vil også ha unike publikumsarealer, barnebane og et eget sanitær- og serviceanlegg. Det forventes at banen er klar for trening sommer 2007.

MNK Gol har mange "jern" i ilden, og er bl.a. med som arrangør på MountainRally Norway som er et flott vinter-rally som går i Hallingdal og Valdres. Dette er i samarbeidet med NMK Nore & Uvdal, NMK Valdres og NAF Hallingdal.

NMK Gol har også 3 år på rad arrangert påskelunsjen på Golsfjellet med stor suksess. I 2003 var det nesten 3000 betalende, som fikk oppleve mange kjente artister og grilling i strålende vær. Dette krever selvsagt mange frivillige til å "ta i et tak", noe NMK Gol er så heldige å ha.

Det er også arrangert flere snøscooterløp i løpet av årene, med stor suksess som bl.a. bakkeløp på Storefjell. NMK Gol har også arrangert NM i dragrace for snøscooter p åVikojordet i Gol, hvor NMK Gol mottok arrangørprisen fra NMF.

NMK Gol arrangerer alltid et av årets største bilcrossløp GOLDAGSLØPET I Juli. I 2003 var det hele 305 på meldte fra hele landet, dette arrangeres samtidig som Goldagan, så det er alltid mye folk både på banen og i gatene i Gol. Klubben har for også for dette arrangementet blitt tildelt NMK's arrangørpris, en pris som henger svært høyt. NMK Gol arrangerte også Landsfinalen i bilcross i 1994.