SMÅDØLFESTIVALEN 2022

Publisert av NMK Gol den 25.07.22.

NMK GOL HAR ÅRETS SMÅDØLDRONNING 2022

23-24 Juli 2022 arrangerte NMK Nore og Uvdal årets Smådølsfestival med ca. 200 sjåfører i klassene Senior, Junior, Junior trening, Damer, Veteran og Rallycross. NMK Gol hadde syv seniorer, seks juniorer, en junior trening og fire damer til start, totalt 18 sjåfører.

NMK Nore og Uvdal arrangerte Smådølsfestivalen 2022 - men årets Smådøldronning er det NMK Gol som har - Silje Solbakken.

Silje Solbakken vinner av Smådølfestivalen 2022. Foto: Linda F. Tveito

Solbakken startet lørdagen med fire solide heatseiere og 40 poeng. Søndag ble det andreplass i den femte innledende omgangen og med totalt 47 poeng sikret Solbakken seg A-finalen med god margin. Hun viste solide kjørekunnskaper igjennom hele helga. I A-finalen sto det seks sterke damer som hadde kjørt jevnt godt hele helga – blant disse var May Iren Natten Frydenlund fra Nedre Hallingdal. Ekstra morsomt er det når to lokale skal kjempe om seier.

A-finale Damer - Silje Solbakken i midten kjemper seg plass i starten. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

A-finale damer - Silje Solbakken ligger å presser på May Iren Natten Frydenlund og kjemper hardt om seieren. Foto Stian Ormestad - bilcross.no

Etter en spennende finale var det vår egen Silje Solbakken som tok seieren på årets Smådølsfestival. En imponerende prestasjon for andre år på rad. Silje Solbakken tok nemlig seieren på Smådøl i 2021 også. Så nå gleder vi oss bare til Smådølfestivalen 2023. Vi gratulerer May Iren Natten Frydenlund med 2.plass.

Nr. 1 - Silje Solbakken, nr.2 May Iren Frydenlund & nr. 3 Thea MartinsenFoto: Linda F. Tveito

Linda Fuglesang Tveito og Mari Haugo kom seg til B-finale i dameklassen og ente henholdsvis opp på 3. og 5.plass i denne finalen, noe som resulterte i 8. og 10. plass sammenlagt. Runa Trinterud var ikke langt unna finale og ente opp på 14.plass.

I midten kjemper Mari Haugerud og Linda F. Tveito side om side i innledende omgang. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Blant Seniorene var det Thomas Medgård som ble beste Goling. Han kjørte seg inn til en C-finale hvor han endte opp med 3.plass, noe som resulterte i 13.plass sammenlagt.

NMK Gol er så heldige å ha mange unge juniorer som gjør det svært bra. Sigurd Sortebråten kom til D-finale og gjorde det svært spennende for oss på sidelinja helt fra start til slutt. Sortebråten vant denne finalen og kjørte seg dermed opp til C-finale. I C-finalen sto det seks stykker til start og fire av disse var Golinger. Sander Møllerplass Skredderberget, Tinni Jensvoll Møllerplass, Simen Østenfor og Sigurd Sortebråten skulle her kjempe mot hverandre om å kjøre seg opp til en B-finale. Dessverre gikk det ikke hele veien og ingen av Golingene kom seg videre til neste finale.

Sigurd Sortebråten kjemper seg frem til seier i D-finale. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Simen Østenfor og Tinni Jensvoll Møllerplass. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

Andre Leikvold ble beste Goling i Junior klassen, da han etter innledende omganger kjørte seg rett til en B-finale. I B-finalen ble han nummer 3 etter å ha kjørt med punktert hjul og fått en uheldig start – noe som resulterte i en 9.plass sammenlagt. Svært imponerende av alle juniorene til NMK Gol da mange av våre medlemmer er første års junior i år og Junior klassen består av sjåfører fra 15 til 18 år. Sara Brenno deltok i sitt andre løp og kom på 30 plass sammenlagt.

Mange av NMK Gol sine medlemmer og sjåfører som selv ikke kjørte tok turen til Smådøl for å heie, det setter vi utrolig stor pris på. For en gjeng – for en helg!! Takk til NMK Nore og Uvdal - vi kommer igjen neste år.