Roppecrossen 2024

Roppecrossen 2024

Publisert av Linda Fuglesang Tveito den 13.05.24. Oppdatert 20.05.24.

ROPPECROSSEN 2024

Helgen 11. mai 2024 ble en bra helg for NMK Gol, når naboklubben NMK Nedre Hallingdal arrangerte Roppecrossen 2024. Det var 12 førere fra NMK Gol som stilte til start på årets Roppecross, og det ble pallplassering i tre klasser. 1.plass i Senior til Magnus Ransedokken, 2.plass i Junior til Sander Skredderberget og 3.plass i Damer til Linda F. Tveito. 

Dagen før dagen manglet det tre deltagere i klassen Senior for at løpet skulle telle som fullverdig kvalifiseringsløp til landsfinalen for Seniorer 17.august hos NMK Grenland. For å delta i en landsfinale må man på forhånd kvalifisere seg, og det kjøres egne kvalifiseringsløp, det må da delta minimum 30 stykker i klassen for at det skal bli et tellende løp. Siden det manglet deltagere for å få dette til, utfordre NMK Nedre Hallingdal deltagere til å stille i to klasser for å få til minimum 30 deltagere. NMK Gol tok utfordringen og stilte opp med to av dem, Geir Østenfor, mekaniker og pappa til Simen Østenfor fant frem kjøredressen og stilte til start. Delte bil med sønnen og satset alt i BMW´n til Junior Østenfor. Selv om sittestillingen ikke ble helt optimal rattet han det han kunne. Undertegnede Linda F. Tveito stilte til start i to klasser, dame og senior. Dette var første gang i klassen senior, derfor var gleden stor når det ble en heat seier i den ene omgangen. 

Så glad kan man bli av en heatseier. Foto: Stian Ormestad - bilcross.no

 

SENIOR

I tillegg til vinner av Roppecrossen 2024, Magnus Ransedokken stilte Bjørnar Livgård, Andreas Langehaug, Lars Erik Embre, Geir Østenfor og som nevnt undertegnede Linda F. Tveito i klassen Senior.

1.plass - Magnus Ransedokken, 2.plass Henrik Hofton og 3.plass Joakim Bævrevoll.

Livgård og Langehaug kjørte sammen i C-finalen. Livgård vant denne, men med en ødelagt radioator skulle det bli vanskelig og hevde seg i B-finalen også. Selv om Langehaugen løp det han maktet etter heatet for å hjelpe Livgård med bilen mellom finalene. Så fort løp Langehaugen at det ble kommentert av speaker Mats Bjerknes under premieutdelingen. 

Ødelagt radiator hos Bjørnar Livgård gjorde at det ble hektisk i depoet mellom C- og B-finale. 

Andreas Langehaugen i "sukssesterta" - Foto: Stian Ormestad - bilcross.no 

Resultat Senior

1.plass - Magnus Ransedokken - NMK Gol - 10-10-10 - 30 poeng 

10.plass - Bjørnar Livgård - NMK Gol - 0-7-7 - 14 poeng

14.plass - Andreas Langehaug - NMK Gol - 7-7-0 - 14 poeng 

17. plass - Linda F. Tveito - NMK Gol - 0-3-10 - 13 poeng 

25.plass - Lars Erik Embre - NMK Gol - 3-5-0 - 8 poeng 

26.plass - Geir Østenfor - NMK Gol - 1-1-5 - 7 poeng 

 

JUNIOR

I klassen junior deltok Sander Skredderberget, som nevnt tok han en pallplassering, Simen Østenfor, Sara Brenno, Adrian Nikolai F. Tveito og Magnus Anthun. De to sistnevnte stilte til start i sitt aller første Junior løp, og mestret dette veldig bra. Alle NMK Gol sine førere i Junior klassen kom i finaler. Magnus Anthun i C-finale, Sara Brenno og Adrian Nikolai F. Tveito i B-finale og i A-finale var både Simen Østenfor og Sander Skredderberget.

Adrian Nikolai jager Sara Brenno i B-finalen. Foto: Stian Ormested - bilcross.no

Sander Skredderberget  - Foto: Stian Ormestad  - bilcross.no

Simen Østenfor - Foto: Stian Ormestad  - bilcross.no

Resultat Junior

2.plass -Sander Skredderberget - NMK Gol - 7-10-7 - 24 poeng 

5.plass- Simen Østenfor - NMK Gol - 5-7-7 - 19 poeng

7.plass - Adrian Nikolai F. Tveito - NMK Gol - 7-5-5 - 17 poeng

8.plass - Sara Brenno - NMK Gol - 10-3-5 - 18 poeng

12.plass - Magnus Anthun - NMK Gol - 10-0-0 - 10 poeng

Kvalifisering til Junior landsfinalen 2024 

Adrian Nikolai F. Tveito og Sara Brenno kvalifiserte seg til Junior Landsfinalen som går av stabelen 3. og 4. august hos NMK MelhusBåde Sander Skredderberget og Simen Østenfor har kvalifisert seg fra tidligere løp. 

DAMER

3.plass - Linda F. Tveito - NMK Gol - 0-7-10 - 17 poeng

JUNIOR TRENING

Her deltok Kevin Golberg. 

Kevin Golberg - Foto: Stian Ormestad - bilcross.no