St.hanscrossen 2024

St.hanscrossen 2024

Publisert av Silje Lerberg Solbakken den 04.07.24.

NMK MODUM OG SIGDAL ARRANGERTE ST.HANSCROSSEN 2024 - HELGEN 22. & 23. JUNI

Her stilte NMK Gol med hele 16 førere som var klare for en fartsfylt og sosial helg. Syv juniorer, fire seniorer, tre damer, en veteran og en fører fra rallycross. En sosial og veldig trivelig helg. 

Junior

I junior klassen var Sara Brenno, Andre Leikvold, Eskil Turhus, Adrian Solbakken, Simen Østenfor, Sander Skredderberget og Sander Bråten klare for en skikkelig helg full av action og spenning. Østenfor og Solbakken fikk en del tekniske problemer og havnet dessverre utenfor pallen denne helgen, men en god innsats både av førere og mekanikere. 

Men av syv stykker hadde vi fem håpefulle i finalen etter en knall kjøring i de fem innledende omgangen. I C-finalen var Bråten og Skredderberget. På grunn av sykdom måtte Bråten dessverre gi konkurrentene litt lettere match da han ikke kunne stille til start, men Skredderberget ga alt både han og bilen hadde å gi! En fin fin 15.plass totalt ble det. 

I B-finalen stod Brenno super klar etter gode innledende omganger men en tur på siden for så å kjøre inn til heat seier. Imponerende! Brenno stiller på startstreken sammen med Leikvold som også kjørte veldig bra denne helgen og sikret seg bra med poeng. En super spennende finale der Brenno havner på en fin fin 8.plass og Leikvold på en 11.plass. 

I A-finalen sto Turhus som hadde kjørt helt rått, med 45 av 50 mulige poeng. Han var klar til å kjempe om seier. Turhus ga oss en super spennende finale hvor han kjørte seg nærmere og nærmere konkurrentene. Men en punktering ødela mulighetene for å ta motstanderen i alternativen. En super innsats og en fin 6.plass totalt. 

Senior

Her sto ingen ringere enn Andreas Langehaug, Jan Erik Bråten, Joakim Finnstad og Anders Golberg Brenno klare. Karan leverer ett forrykende og spennende show og kjøring alle sammen! Langehaugen i sin Opel Ascona hvor han fikk snurra noen runder men etter hvert klarte han å holde stø kurs og satte heatseier. Golberg Brenno og Bråten hadde heller ikke nok poeng til finale, men blidere karer skal for det skal en sjå lenge etter. Morro å se gleden Bråten viser over hvor morsomt Bilcross er! Golberg Brenno hadde en del tekniske problemer, men med en rå innsats stod bilen klar på søndag. Joakim Finstad var eneste Goling som var klar for D-finale. Finstad kjørte veldig bra denne helgen og fikk med seg 30 poeng. En rå finale hvor han igjen viser knall kjøring og ender på en fin 18.plass. Vi gratulerer hjemmefører Vegard Gjellum med seieren. 

 

Damer

Guro Leikvold, Runa Trintrud og undertegnede Silje Solbakken var damene som skulle kjempe i dameklassen. Solbakken måtte melde avbud lørdag etter tekniske problemer. Leikvold og Trintrud kjørte knall bra i innledende omganger og var klar for B-finale. Godt kjempet finale og Leikvold ender på en fin 7.plass og Trintrud på en 10.plass. 

 

Veteran

Her var Oddgeir Leikvold klar for å kjempe mot gamle gutta. Bra kjøring hele helgen og direkte i A-finale. Ender på en 4.plass totalt. 

 

Rallycross

I Rallycross stod unggutten Elias Gilen klar med Volvoen sin. Elias leverer helt rå kjøring og spenning hele helgen. A-finalen var så spennende, men Gilen klarer og holde hodet kaldt og kjører inn til en rå bra 2.plass. 

Ett knall arrangement av NMK Modum og Sigdal.