3.juni Kvalifiseringsløp Valdres og Smådøl

Publisert av Linda Fuglesang Tveito den 04.06.23. Oppdatert 04.06.23.

3. JUNI FIKK NMK GOL SEKS NYE FØRERE SOM KVALIFISERTE TIL ÅRETS LANDSFINALE I JUNIOR OG SENIOR

Denne helgen ble det kjørt kvalifiseringsløp til årets Junior landsfinale 5.august hos NMK Modum og Sigdal og årets landsfinale for Senior som foregår hos NMK Vikedal, 19.august 2023. Det var NMK Valdres og NMK Nore og Uvdal som gjennomførte helgens løp og NMK Gol hadde totalt 17 førere som stilte til start i helgen.

NMK VALDRES - SOMMERLØP 3.JUNI

I strålende sol arrangerte NMK Valdres Sommerløpet som gikk av stabelen på Sundvollen Motorsenter. NMK Gol hadde 13 førere som stilte til start og totalt 6 av disse førerne kvalifiserte til henholdsvis Junior og Senior landsfinale 2023.

JUNIOR

Her kvalifiserte Eskil Turhus, Sigurd Sortebråten og Sara Brenno. Eskil Turhus har hatt "stang ut" og vært en plass fra å kvalifisere i to løp tidligere i år. Nå gikk det endelig og Turhus kan være fornøyd med innsatsen i dag. To 2.plasser og en 3.plass i innledende runde. I A-finalen slutta vifta å gå og drivakslingen gikk i siste runde, men det holdt akkurat inn til en suveren 2.plass. Sigurd Sortebråten kunne endelig også være fornøyd med en bil som fungerte "nesten" knirkefritt. I innledende runder ble det en heat seier, en 2.plass og en 4.plass. Lå som nr. 3 etter innledende runder og rett i A-finale. Bilen kokte i finalen og gikk dårligere og dårligere, kom inn til en 3.plass og fornøyd med det. Simen Østenfor og Sara Brenno kom begge til en B-finale. Østenfor hadde ødelagt bil og stilte ikke til start i finalen. Brenno kom derimot ut som nummer to i starten og kjørte suverent gjennom hele heatet og klarte å holde gutta bak seg. Kjørte inn til en 7.plass totalt og tok dermed også med seg en kvalifiserings billett til årets landsfinale.

JUNIOR TRENING

Adrian Solbakken leverte igjen en rå bra kjøring, og blir bare raskere og raskere. Men, siden mamma Solbakken som delte bil med sønnen raste girkassa ble det med en omgang for unge Solbakken denne helgen.

SENIOR

I senior var det 6 førere som stilte til start. Her kvalifiserte Ola Rustberggard, Magnus Ransedokken og Andreas Langehaug. Langehaugen kjørte en rå C-finale og kjempet seg inn først over målstreken og ble da klar for B-finale. Her møtte han blant annet klubbkamerat Bjørnar Livgård. Etter en hard kamp endte Langehaugen på en 7.plass og Livgård på en 9.plass. Siden det var en som allerede var kvalifisert til landsfinalen var Langehaugen heldig og sikret seg siste billetten til årets senior landsfinale i Vikedal. I A- finalen stod Magnus Ransedokken og Ola Rustberggard med full pott, 30 poeng begge to etter suveren kjøring hele dagen. Det ble en hard finale og Ransedokken kjørte over målstreken som nummer to, men fikk svartflagg etter en misforståelse i gulflagg sonen. Rusteberggard endte da på en 3.plass. Begge sikret seg en kvalifiseringsplass til Senior landsfinalen, 19. august. Kjetil Nymoen måtte trekke om finale og kom dermed i en C-finale. Men en arrangørfeil og en bortglemt fører, gjorde at det dessverre ikke ble noe finale kjøring. Selv uten finale vet Nymoen å levere publikumsvennlig kjøring bak rattet i sin Volvo, det var ingen unntak denne dagen heller. Ruben setra stod også klar, men bilen spilte ikke på lag og dermed kunne ikke han stille til start.

DAMER

Denne helgen var damene uheldig og bilene var ikke mye å skryte av. Mailen Ottem sin bil takket for seg i første omgang og Silje Solbakken sin i andre omgang. Solbakken hadde en heat seier i første omgang, å lå an til sin andre heatseier da girkassa takket for seg. Men begge disse damene gjør seg nå klare til årets landsfinale på Kongsberg 17.06.2023 og kommer sterkere tilbake da!

1.plass - Tina Løkken - NMK Fluberg

2.plass - Karola Øye - NMK Valdres

3.plass - Cathrine Hauglid - NMK Valdres

7.plass - Silje Solbakken - NMK Gol - 10-0-0 - totalt 10 poeng

9.plass - Mailen Ottem -NMK Gol - 0-0-0 - totalt 0 poeng

Nok en gang utrolig morsomt når det er så mange fra NMK Gol som stiller til start, i tillegg til en stor heiagjeng fra Gol som var med. En super dag og et flott arrangement i Valdres.

NMK NORE OG UVDAL - SMÅDØL

Her deltok 4 NMK Gol førere denne helgen.

RALLYCROSS

Elias Gilen var eneste fører i sin klasse og tok dette som trening. Litt biltrøbbel i ene heatet ellers god kjøring av Gilen.

DAMER

Guro Leikvold deltok også dette løpet som debutant og fikk masse god kjøretrening.

JUNIOR

Her deltok Sander Skredderberget og Andre Leikvold. Skredderberget fikk trøbbel med sin bil og kjørte ikke 3. og 4.omgang. Leikvold derimot hadde to heatseiere og to 2.plasser, totalt 34 poeng. I A-finalen kjørte Leikvold inn til en 3.plass, som egentlig er kvalifiseringsplass. Men Leikvold har "kvalla" tidligere i år, men artig med pallplass.