Namdal til Hell

Namdal til Hell

Publisert av Linda Fuglesang Tveito den 21.05.24. Oppdatert 27.05.24.

NAMDAL TIL HELL - TRE UNIKE BANER - PÅ TRE DAGER - HELGEN 18-20 MAI 2024

Namdal til Hell er Trøndelags tøffeste bilcrossløp. Det kjøres 10 innledende omganger på tre ulike baner, fordelt på tre dager. Først ute er NMK Namdal og Raabakken Motorstadion her kjøres det fire innledende omganger, så er det NMK Verdal/Levanger og Verdal Motorsenter som kjører fire innledende omganger på dag to. Før det hele avsluttes hos NMK Hell på Lånke Motorsportbane med to innledende omganger og finaler på dag tre. 

Trønderne annonserer med at det er Trøndelags tøffeste bilcrossløp og NMK Gol hadde en tøffing som stilte til start, det var Joakim Finstad. Finstad er 19 år og har kjørt bilcross for NMK Gol siden 2020, tre sesonger som junior før han kom over I senior. Dette er Finstad sitt 1. år (!) som senior, det krever mot og stille til start i Trøndelags Tøffeste bilcrossløp. Mot har Finstad selv om dette løpet er hans andre løp i senior klassen. Det var 69 fører i klassen senior til start i Namdal til Hell.

Finstad kjører bra i innledende omganger blir aldri dårligere enn nummer 3. Plasseringene i innledende er som følger: 5-5-7-10-5-5-5-10-7-7 =66 poeng. Det vil si to heatseiere, tre andre plasser og fem tredjeplassen. Det er godt kjørt i dette selskapet, noe som gjør at Finstad kommer med i C-finale. 


📷 Stian Ormestad- bilcross.no 

C-FINALEN
I C-finalen får Finstad en brukbar start, velger å gå hovedspor, tar en bil i innersvingen men i neste sving smeller det. Får ødelagt venstre framhjul og forstilling. Bilen blir ikke god å styre og konkurrenten fremom bremser så Finstad ikke rekker å styre unna. Får en hard smell som resulterte i ødelagt bærebru, bærekule og endeledd. Finstad velger og bryte. Ender opp på 16.plass sammenlagt. En svært god prestasjon. NMK Gol gratulerer. Kanskje har vi flere tøffinger som stiller neste år??

 

Joakim Finstad - Foto: privat